Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

A Szabad Európa Rádió Krím – félszigeten bebörtönzött újságíróinak ítélték oda a Szabad sajtó – díjat

2022. augusztus 22. - PressYu1971

Többek között Andrej Dubcsak és Vlagyiszlav Jeszipenkó, az RFE/RL ukrán szerkesztőségének, Krím-félszigeten bebörtönzött munkatársait is díjazták az Ukrajna elleni orosz invázióról készített tudósításaikért.

dijazottak.jpg

A norvég Fritt Ord Alapítvány tette közzé, hogy összesen hat ukrán fotoriporter, újságíró és szerkesztőség kap megosztott díjat fáradozásukért, hogy dokumentálják azt a szenvedést és kihívást, ahogyan az ukrán nemzet szembesül az orosz katonai egységek által elkövetett rombolással és háborús bűnökkel.  

A norvég alapítvány Jeszipenkó bebörtönzését az oroszok által 2014-ben annektált Krímről tudósítani próbáló újságírók üldöztetésének azékes példájaként jellemezte.

Mint ahogyan a Sajtószabadság Alapítvány oldalain korábban beszámoltunk róla, Jeszipenkót hat év börtönbüntetésre ítélték. Az orosz-ukrán kettős állampolgárságú újságírót az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) azzal gyanúsította meg, hogy információkat gyűjtött az ukrán hírszerzésnek

. Az újságíró a letartóztatása előtt a Krím félszigetről társadalmi és környezetvédelmi témákról tudósított.

A teljes írás itt olvasható el.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9317913647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása