Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

AZ ÜGYÉSZSÉG A MAI NAPIG NEM REAGÁLT EGY SZERB FAIPARI FOLYÓIRAT FŐSZERKESZTŐJE ELLENI FENYEGETÉSEKRE

2022. augusztus 26. - PressYu1971

Dragojlo Blagojević a Drvotehnika, faipari és erdőgazdálkodási folyóirat ma a Szerbiai Újságírók Egyesületének (UNS) nyilatkozva azt állítja, annak ellenére, hogy vallomást tett a Köztársasági Ügyészségen, a mai napig nem kapott visszajelzést az ellene, telefonon keresztül elkövetett halálos fenyegetések kivizsgálása kapcsán

blagojevic-januar.jpg

               Dragoljo Blagojević (Forrás: Drvotehnika)

Blagojević szerint az bármilyen előrelépés az ügy kapcsán növelné a biztonságérzetét.

Mint ahogyan korábban a Sajtószabadság Alapítvány is beszámolt róla, Blagojevićet a Drvotehnika folyóirat szerkesztőjét július 12 -ről 13-ra virradó éjszaka, a folyóirat júliusi számának hétfői megjelenése után, telefonon keresztül fenyegette meg egy ismeretlen személy, aki azt üzente az újságírónak, hogy életét fogja veszteni. A főszerkesztő szerint a folyóiratának júliusi számában megjelent cikke miatt érte a fenyegetés, amiben azzal foglalkozott, hogy amíg a szerbiai gondjaik vannak a nyersanyagellátással, és ezért sorra mondanak fel a munkásaiknak, addig az erdészeti hatalmasságok a fát kétszeres áron értékesítik, amit a szerb állam békésen eltűr, vagy akár ösztönöz is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5417917279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása