Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

Szerbia köztársaság elnöke az szerb közszolgálati televízóra (RTS) támadt az Orbán Viktornak feltett kérdésük miatt (VIDEÓVAL)

2022. szeptember 16. - PressYu1971

Aleksandar Vučić az RTS-re támadt, azt állítva, hogy a „kvázi liberális oldalhoz” tartozik. Tette ezt mindössze azért a kérdésért, amit a szerb közszolgálati médium újságírónője tett fel Magyarország miniszterelnökének – közölte a Nova.rs hírportál.

Szerbia köztársasági elnökének ezúttal az nem tetszett, hogy az RTS újságírónője azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy miképpen is kommentálja az Európai Parlament Magyarországgal szemben hozott döntését, és egyben emlékeztette a miniszterelnököt, hogy az EP a tegnapi napon elítélte, Magyarországnak az uniós értékek szándékos és folyamatos aláásására törekvő erőfeszítéseit, egyben követelést intézett Brüsszelhez, hogy mutasson fel eredményt a Magyarország ellen folyó eljárásban.

Az újságírónőnek a kérdése felidegesítette Vučićot, aki először visszaszólt, hogy nem hisz ebben, Orbán pedig azt válaszolta, hogy egy egyáltalán nem nevetséges és  unalmas viccként tekint az egészre.

Forrás: Tanjug TV

Ezzel szemben a szerb köztársasági elnök nagyon kemény volt és ezért elmesélte magyarországi vendégének, hogy miképpen is látja az RTS munkáját:

– Amint látod, kedves barátom, nálunk még a formálisan állami kezekben lévő közszolgálati média is a kvázi liberális blokkhoz tartozik, akiknek mindig magyarázkodnunk kell az Európa Parlament döntései és minden más miatt – jegyezte meg Vučić, akinek ezt követően önmagát is sikerült megcáfolnia:

– Én már régóta nem magyarázkodok nekik, hiszen ők ugyanezt írják rólunk is. Valójában fogalmam sincs, mit is írnak rólunk. De ahogyan ma itt vannak, holnap is itt lesznek, hogy előadásokat és prédikációkat tartsanak nekünk. Különösen azok, akik országaikban a szavazatok mind­össze 0,7 százalékával rendelkeznek. Ezek azok a különleges szakértők, akik elmagyarázzák nekem, hogy mi is a helyzet abban az országban, ahol a szavazatok 60 százaléka lett az enyém. Kicsit azért eltúloztam. Ezek a szakértők a szavazatok 0,7 százalékával sem rendelkeznek, mert most úgy 0,5–0,7 százalékos a támogatottságuk, és ezek jönnek hozzánk, hogy előadásokat tartsanak – jegyezte meg Szerbia Köztársasági elnöke.

Mint ahogyan a szerb és a vajdasági magyar médiumok is beszámoltak róla, Ma Belgrádban, Aleksandar Vučić a békés együttműködés fejlesztésében és erősítésében nyújtott kivételes szolgálatért és a két ország közötti baráti kapcsolat jegyében a legmagasabb rangú állami kitüntetést, a Szerb Köztársaság Érdemrendjének nagyláncát adta át Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6917932953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása