Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

NEM ADOTT INTERJÚT IRÁN ELNÖKE A CNN MŰSORVEZETŐJÉNEK, MERT AZ ÚJSÁGÍRÓNŐ NEM VOLT HAJLANDÓ FEJKENDŐT VISELNI

2022. szeptember 22. - PressYu1971

Christiane Amanpournak, a CNN legendás műsorvezetőjének adott volna interjút Ebrahim Raiszi,  az iráni elnök, aki viszont a kezdés előtt 40 perccel lemondta a beszélgetést, mert a műsorvezető nem volt hajlandó fejkendőt viselni. A történetekről később maga Christiane Amanpour számolt be saját Twitter-oldalán. Az iráni elnök az ENSZ Közgyűlésére érkezett az Egyesült Államokba.

iran.jpg

Forrás: The Times of Israel

Amanpour bejegyzéseiben az áll, hogy a stábjával hetekig készültek az interjúra. A teljes felszerelés és minden fordításhoz szükséges technikai eszköz készen állt a beszélgetéshez, mikor a kezdés előtt az iráni delegáció egyik tagja arra kérte Amanpourt, hogy a szent Muharram és Safar hónapok iránti tiszteletből viseljen fejkendőt a beszélgetés alatt,. Amanpour a kérést udvariasan visszautasította, és azzal magyarázta, hogy: „New Yorkban vagyunk, ahol sem törvény, sem hagyomány nem írja elő a fejkendő használatát” – áll a műsorvezető negyedik posztjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8717937884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása