Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

A SZERBIAI ÚJSÁGÍRÓK EGYESÜLETE ARRA KÉRI AZ ÚJSÁGÍRÓKAT, HOGY NE SZEREPELJENEK A NEMZETI TANÁCSOK VÁLASZTÁSI LISTÁIN

2022. szeptember 26. - PressYu1971

A Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS) szerint elfogadhatatlan az újságíróknak és a szerkesztőknek a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak a választási listáján való jelöltetése és arra kéri őket, hogy ne szerepeljenek ezeken a listákon.

vajdasag_nemzeti-tanacsi-valasztasok-atadta-0.jpg

   Nemzeti tanácsi választások: Átadták a Magyar Összefogás listát támogató aláírásokat                                   (Forrás: magyarosszefogas.rs)                    

Az UNS értesülései szerint a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak a választási listáin a kisebbségi sajtótermékek szerkesztőségeiben dolgozó újságírók és szerkesztők is szerepelnek, akik nemcsak a kereskedelmi televíziókban dolgoznak, hanem a közszolgálati Vajdasági Rádió és Televízónál is.

Az újságíróegyesület egyben emlékezteti a sajtó képviselőit, hogy Szerbiai Újságíró Kódex korrupcióról és összeférhetetlenség megelőzéséről szóló fejezetében előírtak szerint a politikai, választási, illetve médiakampányban való részvétellel párhuzamosan nem végezhető semmilyen újságírói, illetve szerkesztői tevékenység. A Kódex szerint az újságírónak "mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy elkerülje azokat a helyzeteket, amelyek valós vagy látszólagos összeférhetetlenséghez vezethetnek, és amelyek a személyes jó hírnevét vagy a szakma jó hírnevét veszélyeztethetik".

Az UNS szerint elfogadhatatlan az újságírói tevékenység és a kisebbségek nemzeti tanácsok választási listáin való szereplés, azzal, hogy az újságírók és a sajtómunkások abban az esetben jelöltethetik magukat, amennyiben a választási kampány idejére felfüggesztik újságírói tevékenységüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4117940656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása