Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

MEGSZÖKHETETT A HÁZI ŐRIZETBŐL A HÁBORÚ ELLEN ÉLŐ ADÁSBAN TILTAKOZÓ OROSZ TÉVÉS

2022. október 03. - PressYu1971

Marina Ovszjannyikova, az orosz állami tévé korábbi szerkesztője Oroszországban felkerült a körözött személyek listájára Oroszországban – írja a Guardian. Ovszjannyikova eddig házi őrizetben volt, körözése tehát azt jelentheti, hogy valahogy sikerült megszöknie.

marina_ovszjannyikova_tiltakozas.jpg

Ovszjannyikova nevét márciusban ismerte meg a világ, amikor az állami 1-es csatornán élő adásan tiltakozott az ukrajnai háború ellen. Az ukrán születésű szerkesztő a hírolvasó mögé állt egy transzparenssel, amelyen az volt olvasható: NO WAR. Állítsátok meg a háborút. Ne higgyetek a propagandának, itt hazudnak nektek. Oroszok a háború ellen.”

A szerkesztőt az akciójért, 14 órán keresztüli kihallgatás után végül csak 30 ezer rubel pénzbírságra büntették.  Ovszjannyikova azonban folytatta háborúellenes tiltakozását: a nyáron például egy “Putyin egy gyilkos, a katonái fasiszták” feliratú transzparenssel vonult ki a Moszkva folyó partjára, a Krem-el szembe. Augusztusban őrizetbe vették és megvádolták azzal, hogy hamis híreket terjeszt a háborúról különleges katonai műveletről, majd pedig házi őrizetbe helyezték.

Ovszjannyikova,  úgyszintén az állami propagandamédiában dolgozó volt férje a hétvégén jelentette be, hogy egykori felesége a lányukkal együtt megszökött a házi őrizetből, hétfőn pedig a belügyminisztérium körözött szökevények listájára is fölkerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2517945986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása