Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

ÓRIÁSI ÖSSZEGET FIZET A MAGYAR ÁLLAM A NEMZETI SPORT FELVÁSÁRLÁSÁÉRT

2022. október 03. - PressYu1971

A 444.hu információi szerint hozzávetőlegesen 3 milliárd forintba kerül a magyar államnak, hogy átveszi a kormánypárti KESMA-hoz tartozó Mediaworkstől a nem túlságosan sikeres Nemzeti Sport kiadói jogait.

nemzeisport.jpg

A híradásokból az is kiderült, hogy egy gondosan előkészített tranzakcióról volt szó. A Mediaworks még a nyáron létrehozott egy vagyonkezelő-céget – az N.S. Média és Vagyonkezelő Kft.-t , amit kifejezetten a sportlaphoz kapcsolódó kiadói jogok kezelésével bízott meg. Ennek a vállalatnak a tulajdonosi jogai kerültek most át az államhoz. Közelebbről, Nagy Márton gazdasági miniszter döntése értelmében, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-hez.

A független hírportál most két egymástól független forrásra hivatkozva azt írja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc napilapjának kiadói jogai hozzávetőleg 3 milliárd forintért kerülnek az állami céghez. (A hivatalos közlemény az állami cég által fizetendő összeg mértékére nem tért ki, holott közpénzről van szó.)

A Nemzeti Sport állami kézbe vételét értékmegőrzés mellett a napilap közszolgálati feladatai ellátásának biztosításával magyarázták.

A Nemzeti Sport példányszáma a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai alapján óriásit zuhant az elmúlt években: 2018 első negyedévében még közel 32 ezer darab volt, az idei első negyedévben azonban mindössze 19.600. A második negyedévben további 1.500-zal, azaz több mint 7 százalékkal csökkent a példányszám.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5117945972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása