Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

FEJENKÉNT 40 ÉV BÖRTÖNBÜNTETÉSRE ITÉLTÉK A MÁLTAI ÚJSÁGÍRÓNŐ ELLENI GYILKOSSÁG KÉT ELKÖVETŐJÉT

2022. október 19. - PressYu1971

A máltai DeGiorgio tesvérek beismerték, 2017-ben ők ölték meg Daphne Caruana Galizia máltai újságírónőt. A bűncselekmény elkövetéséért fejenként 40 év börtönbüntetésre ítélte őket a bíróság – jelentik a hírügynökségek.

timesofmalta.jpeg

A DeGiorgio testvérek (Forrás: Times of Malta)

 

A két testvér a bírósági tárgyalás elején ártatlannak vallta magát de hosszabb szünet után az ügyvédjeik közzétették, hogy az enyhébb büntetés fejében beismerik tettüket.

A máltai korrupciós ügyeket kivizsgáló Daphne Caruana Galiziát 2017. október 16-án ölték meg, amikor is személygépkocsijába pokolgépet helyeztek.

Az ügyészek szerint a testvérpár és Vincent Muskat a harmadik elkövető először le akarta lőni az újságírónőt, de ennek ellenére beszereztek egy pokolgépet, amit a Galizia személygépkocsijába helyeztek.  A pokolgépet George DeGiorgio aktiválta egy Málta partjai mellett haladó yachtról, míg Alfred, a testvére és Muskat figyelemmel kísérte a történéseket. Muskat tavaly vádalkut köt­ött a bírósággal és az információkért cserébe mind­össze 15 éves börtönbüntetésre ítélték.

Ez idáig négyen ismerték be, hogy részt vettek a merényletben. Az ötödik gyanúsított Jorgen Fenek, máltai üzletember a börtönben vár a tárgyalására. Az ügyészek szerint őr rendelte meg az újságírónő elleni merényletet.

Daphne Caruana Galizia meggyilkolásának az ötödik évfordul­­ójáról vasárnap emlékeznek meg, amelyen jelen less Roberta Mecola, az Európai Parlament elnöknője is – jelentette a Reuters Hírügynökség.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1217958102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása