Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

PARÁSZKA BORÓKA ÚJSÁGÍRÓ FELAKASZTÁSÁRÓL BESZÉLT SEPSISZENTGYÖRGYÖN A MI HAZÁNK EGYIK VEZETŐJE (HANGFELVÉTELLEL)

2022. november 03. - PressYu1971

Egy hangfelvétel bizonyítja: az újságíró neve kétszer is elhangzik ebben az összefüggésben. A megtámadott újságírónő a Telexnek azt mondta: nem az ő személye itt a fontos, a Mi Hazánk a román közmédia magyar nevű csatornájának az újságíróját támadta meg. – közölte a Telex.hu.

paraszkabartha.jpg

Bartha Barna ,a magyarországi szélsőjobboldali párt, a Mi Hazánk nemzetpolitikai kabinetjének vezetője, a Magyar Önvédelmi Mozgalom egykori alelnöke teljes érdektelenségbe fulladó  székelyföldi körútjának sepsiszentgyörgyi állomásán mondta mindezt, amiről hangfelvétel is készült. A beszélgetés egy pontján a székely és a magyar nép „elcigányosodásáról” esik szó, mivel sok helyen a romák a gazdagok, ezért a magyar fiatalok már őket utánozzák, az ő hanghordozásukat, szóhasználatukat alkalmazzák. Barta ezután arról beszél, hogy ha Ceaușescu kétszer annyit élt volna, akkor se tudott volna akkora kárt okozni a székely népnek, mint „az RTL Klub és a bandája”, de most már a Duna TV-t is ide sorolja.

Bartha ezután egy erdélyi magyar újságírónő, Parászka Boróka akasztásáról kezd el beszélni:

 „Vagy meg lehet nézni egy Parászka Borókát, meg lehet hallgatni a Marosvásárhelyi Rádióból, hát (ha) az ilyeneket a magyarok nem tudják felakasztani, maguk közül nem tudják kiiktatni, akkor nem csoda, hogy oda jutunk, ahova jutunk.”  – jegyezte meg.

 Bartha ezután még egyszer megemlíti Parászka Borókát, aki szintén székelynek vallja magát, majd azt mondja: „Ez egy borzasztó intelligens újságírónő, de ennél nagyobb gazembert én életemben nem láttam.”

Bartha Barna Parászka Borókáról (Forrás: Telex.hu)

A fent idézett beszélgetést a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház gyülekezeti termében tartották. Péterfi Zita Ágnes, a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség lelkésze a Transtelexnek azt mondta: náluk egy férfi jelentkezett azzal, hogy egy megbeszélést szeretnének tartani a teremben. Azt nem tudták, hogy konkrétan milyen célra fogják használni a termet, és természetesen „teljesen elhatárolódnak az ott elhangzó kijelentéstől”.

 Mi Hazánk láthatóan két-három ember előtt szónokol, nincs mondanivalója se az erdélyieknek, se a székelyföldieknek, kell valami, amivel feltűnést tudnak kelteni” – mondta a Telexnek telefonon Parászka Boróka. Az újságíró szerint ehhez megtalálták azt az eszközt, amivel a szélsőjobb évek óta él: agresszíven megtámadnak egy embert, akinek a neve valamennyi figyelmet hoz nekik. „Én vagyok a nyúl ezen az agárversenyen, de nem állt szándékomban rohangálni” –  mondta Parászka Boróka.

 „Ezt a történetet nem is venném komolyan, nem is foglalkoznék vele, de az a helyzet, hogy jelen esetben nem az én személyem a fontos, hanem az, hogy a Mi Hazánk a román közmédia magyar nyelvű csatornájának az újságíróját támadta meg. Innentől kezdve ez a sajtó és a közszolgálatiság elleni támadás, amit komolyan kell venni.” Az ügy az Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztőjének tudomására jutott, és vizsgálják, milyen jogi lépéseket kell és lehet tenni – – mondta Parászka Boróka.

 A Mi Hazánk szerint nem esik büntetőjogi kategóriába az, ami elhangzott, a párt semmilyen felelősséget nem vállal azért, ha Parászka Borókát vagy más újságírót bántalmaznak, de kivizsgálják az esetet

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2817969570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása