Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

PUTYIN KITILTOTTA AZ OROSZ MÉDIÁBÓL AZ „LMBTQ-PROPAGANDÁT”

2022. december 07. - PressYu1971

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvénymódosítás-csomagot, amely megtiltja a médiában az „LMBT, a nemi átalakítás és a pedofília propagandáját” – az erre vonatkozó tájékoztatás hétfőn jelent meg a jogszabályjavaslat lapján az orosz parlamenti alsóház adatbázisában – közli az Index.hu

lambq.jpg

Forrás : Time,com

A tilalom a filmekre, a könyvekre, a reklámokra, a médiakiadványokra és a számítógépes játékokra vonatkozik, megszegése esetén akár tízmillió rubel (jelenlegi árfolyamon 63 millió forint) bírság is kiszabható.

A magánszemélyeknek például négyszázezer rubelig (2,5 millió forintig), a jogi személyeknek pedig ötmillió rubelig (31,5 millió forintig) terjedő büntetést kell fizetniük az „LMBT-propagandáért”. A külföldiek 15 napos adminisztratív letartóztatásra vagy kitoloncolásra is ítélhetők.

A pedofília propagálásáért magánszemélyeket nyolvszázezer rubelig (ötmillió forintig), szervezeteket pedig tízmillió rubelig (63 millió forintig) terjedő pénzbírsággal sújthatnak. A külföldi állampolgárok ezért is kiutasíthatók lesznek Oroszországból.

Amennyiben „nem hagyományos” szexuális kapcsolatokról és preferenciákról fiatalkorúak körében terjesztenek információt, illetve ha az a nemváltoztatás szándékát keltheti bennük, a magánszemélyekre kétszázezer rubel (1,25 millió forint), a jogi személyekre pedig négymillió rubel (25 millió forint) büntetés szabható ki.

A szigorítások betartásának felügyeletére az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyeletet (Roszkomnadzor) jogosították fel.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter korábban a parlamenti előkészítés szakaszában az MTI szerint elítélte az „LMBT-propaganda” betiltását célzó törvénytervezetet. A szigorítások egy másik társszerzője, Alekszandr Hinstejn kormánypárti képviselő az új szabályozást Blinkennek adott válasznak nevezte.

Putyin elnök hétfőn aláírta azt a törvényt is, amely megtiltja a gyűlések, felvonulások és tüntetések megtartását a közhatalom épületei, a templomok, az iskolák, a vasútállomások és repülőterek közelében. A jogszabály megtiltja a gyűléseket a felsőoktatási intézmények és a kórházak szomszédságában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8217996440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2022.12.08. 15:02:35

Az utolsó bekezdés itt a lényeg. Mivel egyik céllal elfednek egy másikat, csak rá kell fogni, hogy LMBTQ propaganda és szét lehet verni bármilyen tüntetést.
Nem kicsit hajaz a mi szakszervezeti tüntetési, sztrájk lehetőségeinkre, ami nem tetszik a főelvtársunknak, arra nem adnak engedélyt.
süti beállítások módosítása