Olivera Kovačević az RTS szórakoztató műsorainak a szerkesztője szerint az Eurovízió Dala kiválasztásának a szabályzata értelmében mindenki részt vehet a megmérettetésen így a szerbiai állami rádió és televízió munkatársai, illetve vezetősége is.

Branko Klanšček  Jovana Tomašević énekesnőnek írta „Kao grom iz vedra neba“ című dalát és szerinte ez nem összeférhetetlen a munkájával, mivel nem köztisztségviselő.

A  kérdéses dalt hat-hét évvel ezelőtt egy montenegrói fesztiválra írta és a szerzeményt a SOKOJ-nál, Szerbia zeneszerzőinek a szervezeténél is nyílvántartásba vették, az Eurovízió Dalára pedig Aleksandar Filipović zeneszerző nevezte be – nyilatkozta Klanšček a Nova.rs-nek és szerinte szó sincs összeférhetetlenségről, mivel az igazgatóbizottság tagjai nincsenek munkaviszonyban az RTS-nél, és köztisztségviselő sem, hogy alkalmazni lehessen ellenük az összeférhetetlenségről szóló törvényt.

Klanšček hozzáfűzte, hogy szerinte az RTS illetékesei is ezzel tisztában vannak, mert különben a dal nem szerepelne a versenyben.

„Ahogyan az RTS egyik rendezőjének, Vladimir Graićnak a dala is bekerült a versenybe, és itt sincs szó összeférhetetlenségről, hanem mindössze egy szerzői alkotásról” – jegyezte meg az igazgatóbizottság elnöke.

Időközben az Egyesült Fantomok Mozgalma (Pokret ujedinjenih fantoma – PUF) azt követeli, hogy semmisítsék meg a Beovizija (az Eurovízió Dalának szerbiai selejtezője) résztvevőinek a kiválasztásáról szóló pályázatot, ugyanis ez szerintük kompromitálódott.

A PUF szerint az elmúlt években sokakban felmerült, hogy a fellépők kiválasztását megbundázzák, ami az idén ez kifejezetten nyílvánvaló és átlátható.

–Még nem is leplezik az egészet. Amennyiben az RTS-nek kizárólagos jogábban áll a kedvenceit kiválasztani, akkor felesleges az egész versenyt megrendezni, amikor ezen azok jutnak tovább, akik baráti kapcsolatban vannak egyesekkel a szerbiai állami televízióból, illetve a Szerb Haladó Pártból – jegyezték meg a PUF aktivistái, akik közül néhányan a Pilići u Fići (Csirkék a Fityóban) zenekar tagjaikent a Djovani című dallal jelentkeztek a versenyre.