Forrás: Police.hu

Az RTL értesülése szerint az állami tévé bűnügyi műsora, a Kékfény egyik riporterét országos bordélyház-hálózat fenntartásával gyanúsítja a rendőrség. Az egyébként büntetett előéletű illető elismerte a tettét – közli a Media1.hu.

a nyomozás adatai szerint az MTVA bűnügyi riportere2021 augusztusa óta országszerte összesen 13 lakást bérelt, hogy ott szexmunkát folytathassanak prostituáltak. A 44 éves pétervásárai férfit Budapesten fogták el a rendőrök.

A médiamunkás úgy adta bérbe a lakásokat, hogy naponta 12-15 ezer forint közötti összegeket fizettek neki az ingatlanokban elhelyezett széfbe dobva, miközben élőképes videóhívásban voltak a gyanúsítottal.

A gyanúsított az elfogásáig több mint 30 millió forintra tett szert így. A lakástulajdonosok az eddigi információk alapján nem voltak tisztában azzal, mi folyik az inglatlanjaikban. Összehangolt rendőri akcióra került sor, kibérelt ingatlanokban is házkutatás volt, és volt, ahol szexmunkást is találtak.

A gyanúsított egyébként annak ellenére lehetett a Közmédia bűnügyi műsorának riportere, hogy büntetett előéletű, és több büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben.

A bíróság az esetleges szökéstől tartva letartóztatásba helyezte az illető férfit, aki az RTL Híradó szerint rendszeresen készített bűncselekményekről szóló televíziós riportokat az MTVA Kékfény című műsorának.

A közmédia péntek estig nem reagált az RTL-nek, hogy náluk dolgozik-e még az illető és arra sem, hogy vizsgálják-e, hogy az illető által egyébként beismert bűncselekmény befolyásolta-e riportjait.