Nikola Panić, aki egyben a Gradski 018-as kormánypárti médiaoldal főszerkesztője is, fizikailag bántalmaztarđan Srđan Nonićot, a , а városvezetést bíráló Niš Inicijativa hírportál újságíróját és főszerkesztőjét és azzal fenyegetőzött, hogy eltöri a karját és a lábát. Nonić „vétke” az volt, hogy kamerával felvételt készített a munkaideje alatt egy kaszinóban tartózkodó Panićr­ól.

Ezzel szemben Panić azt állítja, hogy nem ő ütötte meg Nonićot, hanem az újságíró bántalmazta őt és újabb bírósági eljárást jelentett be a Niš Inicijativa hírportál főszerkesztője ellen, akt nemrég rágalmazásért perelt be.

A Niš Inicijativa hírportálon közzétett videófelvételen látható, ahogyan Nonić január 13-án reggel Panićot felvételezi okosmobiljával a belvárosi kaszinóban, iletve azt, hogy Panić a felvétel letörlését követelte azzal fenyegetve az újságírót, , hogy eltöri telefonját, a кarját és a lábát.

Nonić a belgrádi Danas napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy Panić támadását a rendőrségi és belváros különböző épületeire szerelt megfigyelő kamerák is rögzítették és megjegyezte, hogy menekülése során kisebb sérüléseket szerzett a karján és a lábán. Az állítása szerint nem ütötte meg Panićot, de amikor az illető rátámadt, önvédelem céljából a fejét védte a kezeivel.

                      Nikola Panić, а Nonić által készített videofelvételen (Forrás: Niš Inicijativa)

Niš Inicijativa főszerkesztője szerint Panić az iránta érzett gyűlölete miatt támadott rá, mivel írásaiban a niši közigazgatás tétlenségét bírálta, külön hangsúlyt fektetve a munkájukhoz nem megfelelő hozzáállást tanúsító, illetve naplopó és önkényesen viselkedő alkalmazottak kipellengérezésére.

– A hírportálunkon azért tettem közzé a támadásról készült videót, hogy megvédjem magamat és bebizonyítsam az ellenem elkövetett támadást. Mert a Szerb Haladó Párt tagjai által elkövetett támadások kapcsán azt tapasztalom, hogy akár bűnözőnek is tekinthetnek – nyilatkozta Nonić és megemlítette, hogy Panić a Szerbiában hatalmon lévő párt tagjaként is közismert.

 Nonićtyal szemben Panić azt állítja, hogy az újságíró az öklével fejbe vágta, ez viszont nem látszik a videófelvételen, mert „letette a telefonját”, a Niš Inicijativa újságírójához pedig hozzá sem ért, hanem „magától megbotlott és elesett

Nonić elismerte, hogy a szerbiai város önkormányzatának az alkalmazottja, azonban rugalmas munkaideje van, ami a munkaszerződésébe is bele van foglalva. Ugyanis a Városi Szolgáltatási Központban  van munkaviszonyba vagyis az a feladata, hogy a város honlapján közzé tegye a szolgálati információkat és, hogy válaszoljon az e-mailekre.

–Több mint egy hónapja ­üldöz ez a férfi és fenyeget engemet és a családomat. Az egész azzal kezdődött, hogy rágalmazásért bepereltem. Hagyom, hogy az illetékes szervek elvégezzék a dolgukat, annak ellenére, hogy nem érzem magamat biztonságban magamat és a gyermekeimet sem – nyilatkozta Panić a belgrádi napilapnak.

Panić a Niš Inicijativa hírportálon megjelent a Paul Polansky Újságírói és Humanitárius Charta odaitéléséhez kapcsolódó írás és videófelvétel miatt perelte be а hírportál főszerkesztőjét rágalmazás elkövetésének a vádjával. Tavaly ugyanis Panić a „kivételes szakmaiságáért” érdemelte ki ezt az elismerést.

Panićot egyebek mellett „”pártatlan és tárgyilagos tudósításaiért díjazták, annak ellenére, hogy az aktuális szerb kormányt népszerűsítő City Portal 018 hírportál főszerkesztője, a niši közigazgatás alkalmazottja, és a Szerb Haladó Párt tagja. Az elismerést évente a „Beseda” Szerb-Cseh Barátság Egyesülete adja át a szerintük erre érdemes újságíróknak.

Srđan Nonićot tavaly áprilisban a niši rendőrség kihallgatta, mert a Facebookon közzétett egy karikatúrát Marko Petrović rendőrőrnagyról, a niši rendőrállomás parancsnokáról.

A támadásról készült videófelvétel itt tekinthető meg