Gorica Nikolin (Forrás: Twitter)

Gorica Nikolin még januárban közölt egy írást Péterváradi erődben lévő, jórészt illegálisan kibérelt műtermekről közölt egy írást, ami kapcsán tegnap este fenyegetések özönlötték el a rádióállomás Instagram-oldalát.  A Radio 021 közleményben reagált a kolléganőjüket ért fenyegetésekre, ami szerint a fenyegetéseket kamu Insatagram-fiókról lett elküldve és mindegyik ­üzenet elé  csatolták az újságírónőjük írását is.

 

Az újságírónőnek erről a profilról azt üzenték., hogy az egyetmről ismerik és le fogják őt vizelni.

A 021 szerkesztősége a fenyegetések kapcsán megjegyezte, hogy munkatársaik naponta szembesülnek az ilyesmikkel, és, hogy ne csak állandóan magukkal foglalkozzanak, általában nem is reagálnak ezekre.

–Ehelyett a lakosság folyamatos tájékoztatására törekszenek. Most viszont mégis reagálnak a kolléganőkükkel szembeni támadásra, mivel az  újságírónő által feldolgozott téma azokat is érintik, akik műtermekben való illegális tartózkodással sikeres magánvállalkozásba kezdtek.

A Független Újságírók Vajdasági Egyesülete az eset kapcsán felszólította az illetékes szerveket, hogy tekintsenek komolyan a rádió újságírónője szembeni támadásra és alkalmazzák a törvényes előírásokat, mert hallgatásukkal csak a törvénykezést a maguk kezébe vevőket ösztönzik.