Forrás: Visszaélések.hu

Az OBH egy hangfelvétel leiratának a közzététele miatt fenyegeti perrel a magyarországi független hírportált. A felvételen z OBH elnöke és a végrehajtói kamara vezetője Varga Zs. Andrást, a Kúria elnökét kritizálják. A felvételen ráadásul épp azért kritizálják Vargát, mert korábban egy közleményben keménykedett a Telex szerkesztőségével – közölte a Media1.hu

„A felvétel tartalmának nyilvánosságra hozatala csak az OBH elnökének hozzájárulásával lehetséges, mely hozzájárulást az OBH elnöke kifejezetten megtagad. A felvétel (leiratának) jogellenes nyilvánosságra hozatala esetén a szükséges és indokolt jogi lépéseket megtesszük” – áll a barátságtalan hangvételű levélben.

A Telex még 2021-ben írta meg, hogy ítélkezési tapasztalat nélkül nevezték ki a Kúria bírójává Hajas Barnabás egykori államtitkárt. Erre Varga Zs. András kiadott egy közleményt, melyben a cikket a bírói függetlenség elleni támadásnak nevezte. A felvett és idézett telefonbeszélgetésben erről a közleményről beszélt az OBH-elnök Senyei György és a végrehajtói kamara vezetője, az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botrányának főszereplőjévé vált Schadl György.

A Telex álláspontja szerint a felvétel vagy annak leiratának nyilvánosságra hozatala közérdek, ezért nem távolították el az azóta is elérhető cikket, amelyben a két főszereplő trágár hangnemben beszél Varga Zs. András közleményéről.