Az előző évekkel ellentétben a médiumok képviselői nem lehetnek jelen a brit Konzervatív Párt birminghami konferenciáján. A párt ugyanis Rishi Shunak miniszterelnökkel az élen megtiltotta az újságírók részvételét, azt állítva, hogy ez egy zártkörű esemény – írja a The Guardian

Ezzel szemben a párt képviselői a 500 angol fontba kerülő belépőjegy kifizetése ellenében cégvezetőket is meginvitálták a pénteki munkanapra, hogy interaktív megbeszéléseken vegyenek részt a kormány minisztereivel.

A Konzervatív Párt tavaszi konferenciája egyike a legjelentősebb politikai eseményeknek. A tavalyi, Blackpoolban megrendezett konferenciát az előző miniszterelnök, Boris Johnson beszédje kapcsán vált emlékezetessé és kavarta fel a kedélyeket. Johnson ugyanis az ukránok Oroszországgal szembeni szabadságharcát a BREXIT-tel hasonlította össze.

A tavaszi konferenciákon a korábbi pártvezetők is jelentős beszédeket mondtak. David Cameron és Theresa May is előszeretettel használta ki a médiumok jelenlétét, hogy beszédet intézzen az ország lakosságához, illetve pártjának a tagjaihoz.