Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

Szélsőséges szervezetek finanszírozásával vádoltak meg egy orosz újságírót

A független újságíró 16 eurót adományozott Navaljin alapítványának

2022. augusztus 30. - PressYu1971

navlanij2.jpeg

Andrej Zajakint a Novaja Gazeta és más orosz médiumok munkatársát a börtönben lévő ellenzéki vezető Alekszandar Navaljin alapítványának adományozott 16 euró miatt vették őrizetbe – közölték az orosz médiumok.

Zakajin az első olyan ismert eset, amikor valakit ilyesmiért megvádoltak, miután egy évvel ezelőtt az ellenzéki orosz vezető alapítványát szélsőségesnek nyílvánították és törvényen kívül helyezték. Amennyiben az újságírót bűnösnek hirdetik ki, akkor akár 8 évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

A Zajakint segítő Tömegmédiumok Védelmével foglakozó Központ emberjogi aktivistái szerint az újságírót azzal vádolják, hogy 1000 rubelt (16 euró) adományozott Navaljin Korrupcióellenes Alapítványának. Az újságíró az éjszakát egy zárkában töltötte el, a bíróság pedig ma jóváhagyta az orosz belügyi szervek követelését, hogy este nyolctól reggel nyolcig kijárási tilalmat rendeljenek el ellene, illetve, hogy ne használhassa az internetet és a telefont, de tilos kommunikálnia az ügybe belekeveredett személyekkel is.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr217919965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása