Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

400 MUNKATÁRSA ELBOCSÁJTÁSÁT TERVEZI A VAJDASÁGI RÁDIÓ ÉS TELEVÍZIÓ

2022. november 02. - PressYu1971

Mindezt Klemm József, a VRT ügyvezető igazgatója jelentette be, ahogyan a VOICE hírportál számára megerősítette a médiaházban terjedő, az alkalmazottak számára felajánlott szociális programról szóló nem hivatalos információkat is.

“Az RTV valóban tervezi a szociális program elindítását, mert a VRT új épületébe való költözéssel megteremtődnek a feltételek a hatékonyabb munkaszervezéshez. Jelenleg három fontos dolgot tervezünk egymással párhuzamosan: beköltözést az új épületünkbe, a szisztematizációról és munkaszervezésről szóló dokumentum elkészítését, ami az összes munkavállaló számára jobb működési lehetőséget és hatékonyságot biztosítana, valamint egy olyan szociális program kidolgozását, ami hozzájárulna a a vállalat hatékonyságának a fejlesztéséhez, illetve pénzügyi tehermentesítéséhez. Jelenleg mintegy 1400 alkalmazottunk van állandó, meghatározott idejű, illetve ideiglenes, tiszteletdíjas, illetve jogdíjas munkaviszonyban, és az összbevétel több mint 60 százaléka a munkavállalók bérére megy el – nyilatkozta a VRT ügyvezető igazgatója – írja a Nova.rs

Az alkalmazottak racionalizációjához szükséges forrásokért – anélkül, hogy csökkentenénk azon nyelvek számát, amelyeken a műsorainkat sugározzuk, és a műsoraink minőségének a fejlesztése érdekében– abban a pillanatban fordulunk az államhoz, amikor teljes mértékben kiszámítjuk, hogy mekkora pénzösszegre is lenne szükségünk a terv megvalósításához.

Ebben a dokumentumban meghatározzuk a munkaviszonyban lévők számának a lecsökkentését, illetve annak az összegnek a nagyságát is, amit a munkahelyükről az önként távozást elfogadó kollégáknak kínálnánk fel – jegyezte meg Klemm.

Darko Šper, a Nezavisnost (Függetlenség) Szakszervezet megbízottja a VOICE-nak nyilatkozva elmondta, hogy a tervek szerint 400 alkalmazott elbocsájtását tervezik, a végkielégítések magasságáról azonban eddig egy szó sem esett. Alítása szerint a ledolgozott munkaévek után 300 eurós vagy ennél nagyobb összeget emlegetnek, de ezt az adatot hivatalosan senki sem erősítette meg.

Šper szerint a szociális programot valójában azért tervezik bevezetni, mivel a 15 ezer négyzetméteres új épületben nincs elegendő hely a mintegy 1400 munkavállaló számára.

–Soha senki sem közölte velünk, hogy az új épületet szándékosan tervezték-e így, illetve az Ignjat Pavlas utcában lévő M Stúdió szándékosan ker­ült-e a Tartomány kezébe.  A végkielégítés magassága pedig elsősorban a politikai akaraton múlik majd, vagyis azon, hogy VRT-nek mekkora köztársasági, illetve tartományi pénzeket sikerül majd biztositani – fűzte hozzá a szakszervezeti vezető.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5817968890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása