Forrás: Danas.rs

A Pink Televízióban sugárzott videófelvételen, amiben a szerb kormánnyal és köztársasági elnökkel szembeni kritikus hangnemük miatt a Danas független napilap, az N1 és Nova S televíziók munkatársainak a letartóztatására szólítják fel a közvéleményt. A videoklip ismeretlen szerzője szerint a fenti televíziós csatornákat működtető United Mediát nem érdekli Dragan J. Vučićevićnek, az Informer (kormányközeli) bulvárlap tulajdonosának a sorsa, akit az „igazmondásáért” ítéltek börtönbüntetésre – írja a Danas napilap.

A videoklip szerzője a felvételen a fent megemlített a fentiekben megemlített médiumok által leközölt, szerb kormányt és Aleksandar Vučićot, Szerbia köztársasági elnököt bíráló anyagaiból közöl részleteket, a legvégén azzal a megjegyzéssel, hogy „mindazok, akik közzé tették ezeket a hazugságokat és sértéseket továbbra is szabadlábon vannak”

. Vučićevićet valójában Jugoslav Ćosić újságíró megrágalmazásáért, magánkereset alapján a bíróság 200 ezer dináros pénzbüntetés kifizetésre ítélte, amikor pedig ezt megtagadta, a bíróság a bulvárlap tulajdonosa szembeni ítéletet hat hónapos, letöltendő börtönbüntetésre változtatta. Vučićević az elmúlt hét elején kisebb médiacirkusz keretében bevonult, hogy letöltse a börtönbüntetését, azonban alig néhány napon belül, miután valaki kifizette a pénzbüntetését, szabadon engedték.