Forrás : CNN.com

Többek között a CNN, a New York Times, a Washington Post vagy a Mashable technológiai témákkal foglalkozó munkatársa fiókját zárták le – írta a The Guardian. Bennük az a közös, hogy megírták, hogy a Twitter felfüggesztette azt a profilt, amely nyilvánosan elérhető adatokat osztott meg a közösségi platform új tulajdonosának, Elon Musk magánrepülőgépének a mozgásáról. A magánrepülő adatai nyilvánososan elérhető, radarok adatait tartalmazó publikus weblapokról származnak.

Helyi idő szerint csütörtök este Musk több bejegyzésben magyarázta, hogy a valós idejű tartózkodási helyének megosztása tilossá vált, majd az erről beszámoló újságírókat pedig „merénylet-koordináták” publikálásával vádolta.

„Egy kis idő távol a Twittertől, jót tesz a léleknek” – jegyezte meg a világ egyik leggazdagabb embere.

Ryan Mac, a New York Times újságírója, a felfüggesztését követően regisztrált egy új Twitter-fiókot, és azt írta, hogy nem kapott figyelmeztetést a cégtől, mielőtt elnémították volna, és hivatalosan azt sem közölték vele, hogy mi a felfüggesztésének az oka. Hozzátette: a megmozdulás nem változtatja meg a hozzáállását a munkához, a jövőben ugyanúgy be fog számolni Muskról és a cégjeiről.

A Twitter lépéséről több lap is közleményt adott ki.

A Washington Post szerint a történtek aláássák Musk állítását, amely szerint a Twitter a szólásszabadság platformjaként kívánja működtetni.