Forrás: Nova.rs

Több szerkesztőség munkatársát sem engedték be a 2021-ben elhunyt népszerű énekes és dalszerző január 19-én este, a 2021-ben elhunyt népszerű újvidéki énekes és dalszerzőnek a Jovan Cvijić utcában lévő háza előtt megrendezett eseményre –közölte a 0.21.rs hírportál

A Balašević egyik népszerű „Na Bogojavljensku noć” (A vízkereszt éjszakáján) címével azonos elnevezést viselő rendezvényen az énekes koncertjeiről vetítettek videófelvételeket, Balaševićet kisérő zenekar tagjai is felléptek, emellett pedig az énekes felesége, Olivera Balašević által kreált viseleteket is bemutatták egy divatbemutatón. Az újvidékiek közül sokan részt vettek a megemlékezésen, amit a YouTube videómegosztón is élőben közvetítettek. Egyedül az újságírókat akadályozták meg abban, hogy tudósítsanak a rendezvényről. A rendezvényre felbérelt őrző-védő szolgálat alkalmazottjai ugyanis nem engedték be őket az általuk lezárt területre és azt mondták nekik, hogy nem szabad forgatniuk az eseményen.

A 021.rs hírportál szerint az újságírók a rendőrség helyszínen lévő egységeitől kértek magyarázatot, hogy miért is nem engedték be őket a rendezvény helyszínére, ugyanis mivel utcáról van szó, így közterületnek tekinthető. A rendőr­ök a jelenlévő újságírók szerint azt állították, hogy senki sem akadályozza a mozgásukat. Ezzel szemben a biztonságot felügyelő magánvállalat alkalmazottjai a média képviselői közül senkit sem engedtek be az elkerített területre.

Đorđe Balašević (Újvidék, 1953. május 11. – Újvidék, 2021. február 19.) jugoszláv és szerb énekes-dalszerző és költő. a Žetva és Rani mraz együttesekben kezdte a pályafutását. Szólókarrierje 1982 -ben kezdődött. Összesen 12 albumot adott ki és több televíziós sorozatban is szerepelt, amelyeknek a zenéjét is ő szerezte. Óriási népszerűségre tett szert az egykori Jugoszláviában, de karrierje az ország széthullását is töretlen maradt. A múlt század kilencvenes éveiben Slobodan Milošević fémjelezte rezsim nagy kritikusa volt, de kritikai hangot hallatott a jelenleg regnáló „haladó” rezsimmel szemben is. Az egykori Jugoszlávia egyik legnagyobb énekes-dalszerzőjeként tartják számon, aki mérhetetlenül mély nyomot hagyott az egykori országból kivált tagköztársaságok zenéjében és költészetében is.