Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

A „harcias” szakszervezeteket bíráló napilap munkatársai is sztrájkba lépnek

2022. augusztus 22. - PressYu1971

Az oldalain többször is „a Nagy-Brittaniát térdre kényszerítő harcias szakszervezeteket” bíráló Daily Express munkatársai közül többen is csatlakoznak a testvérlapok sztrájkjához, ezzel tiltakozva az alacsony fizetések ellen – közölte a The Guardian nemzetközi kiadása.

nuj2.jpg

Jövő pénteken ugyanis Reach kiadóóriás kezében lévő sajtótermékek szerkesztőségei közül többen is sztrájkba lépnek, ezzel indítva el azt az egyhónapos tiltakozó akciót, amelynek elsődleges célja az, hogy céljaik eléréséig fennakadást keltsenek a hírszolgáltatásban.

Habár az egyik újságíró elismerte, hogy egy jobboldali, szakszervezetellenes újság sztrájkba lépése egyfajta szatírába illő álom, ahhoz viszont ragaszkodtak, hogy a kiadóház minden szintjén, a szakszervezet tagjai között, politikai álláspontjuktól függetlenül érvényesüljön az egymás közötti szolidaritás. Ezért amikor az Brit Újságírók Országos Szövetségének (National Union of Journalists- NUJ)

tagjai nem találták elegendőnek és elutasították a Reach Kiadóház vezetésének 3 százalékos béremelési ajánlatát, az újságírószervezet sztrájk mellett döntött.

Amíg Jim Mullen, a Reach vezérigazgatója tavaly 4 millió fontot vitt haza, addig a kiadó által kiadott országos újságok újságíróinak kezdő fizetése 22 ezer font körül alakul, ami jóval kevesebb a gyakran komoly képzést és tapasztalatot igénylő munkákért járó átlagjövedelemnek. A regionális lapok újságíróinak az éves fizetése gyakran a 20 ezer fontot sem éri el, ezzel szemben sokuknak megnövekedett rezsik­öltségekkel kénytelen szembenéznie az állandó otthoni munkavégzésre való átállás miatt. A Reach ugyanis a legtöbb helyi újság szerkesztőségét bezárta.

A teljes írást itt olvasható el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5317913583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása