Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

A magyar közmédia is rossz időt jósolt, de...

Másnap mégis a saját időjárás-jelentését megvágva gyalázta a magyarországi meteorológiai szolgálatot

2022. augusztus 24. - PressYu1971

A Telex.hu szerkesztőségéhez egy érdekes olvasói levél érkezet, amiben szerzői állításuk szerint „nevüket – érthető okból – nem vállaló, diplomás meteorológusok”. Videólinkeket szedtek össze a közmédia tévéhíradójának néhány adásáról, állításuk szerint a kormányközeli média „pusztán a politikai kommunikáció egyik eszközeként” kezdte lejáratni a meteorológus szakmát.

Szombat délelőtt az M1 híradójában még arról volt szó, hogy az operatív törzs – mint az adásban elhangzik, az OMSZ-szel együttműködve – jó döntést hozott, amikor lefújt néhány programot, mindenekelőtt a szombat délelőtti légi parádét. Ekkor még arról van szó, hogy mérlegelik a helyzetet, mennyiben befolyásolhatja az időjárás az esti tűzijáték megtartását.

Aztán a déli híradóban az M1 meteorológusa az OMSZ előrejelzéssel teljesen összhangban azt jósolja, délután heves zivatarok, felhőszakadások várhatók a fővárosban (8:40-től itt megnézhető). Az esti fél nyolcas híradóban (eddigre az operatív törzs már lefújta a tűzijátékot) szintén az M1 meteorológusa elemzi a helyzetet a késő délutáni radarkép alapján, és utal arra, hogy bár nem jöttek meg a zivatarok, de hamarosan megérkezhet a rossz idő.

A prognózis megnézhető a hirado.hu-n.

„Egy picit most csalóka az időjárás, hiszen sokfelé úgy tűnik, hogy teljesen megnyugszik és megszűnnek a záporok is, illetve eláll az eső. […] A következő órákban már nem csak ez a hidegfront alakítja az időjárásunkat, hanem közbeszól egy hidegörvény is, ami dél felől ér el bennünket. Így a déli területek felől egyre inkább arra lehet számítani, hogy újabb adag csapadék érkezik hozzánk.”

Másnap a kormánymédia nagy erőkkel kezdte szidni az OMSZ-t a sikertelen előrejelzésért. Eközben a szolgálat elmagyarázta, hogy egy valószínűtlen forgatókönyv jött be, de a meteorológus szakmának mindig is része volt a bizonytalanság (akkor még nem tudták, hogy másnap Palkovics miniszter kirúgja az OMSZ vezetését). Az M1 híradója is kivette a részét az OMSZ szapulásából, és arra a következtetésre jutott, hogy a Híradó egyéb forrásokból is dolgozó előrejelzése árnyaltabb volt, sőt a Híradó már napközben is jelezte, hogy nem lesznek este viharok. Ennek alátámasztására bevágták a szombati híradós időjárás fent idézett részletét, de valahogy a szövegből csak ennyi fért be, aztán lekeverték:

„...sokfelé úgy tűnik, hogy teljesen megnyugszik és megszűnnek a záporok is, illetve eláll az eső...”meteo.jpg

Forrás: papaigabor.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5117914697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2022.08.25. 15:02:09

ORBÁN KEZE FÖLÖTT A JÓÓÓÓÓISTEN, CUKOR MEG NINCS A SPARBAN !!!!!!! HUNNN A CUKOR ?????

Kapzsiság okozhatta a magyar cukorgyárak vesztét - mfor.hu
mfor.hu › cikkek › vallalatok › Az_unios_penzek_...
2011. aug. 29. — Több mint 20 éve még 12 cukorgyár működött Magyarországon, amiből mára csupán egy, a kaposvári maradt talpon. A kormány elhatározta a ...

BASSSSAMEG AZ ORBÁÉNKEZE VAGY MIJACSÖCS !!!!!!!%

kvadrillio 2022.08.25. 15:03:55

@kvadrillio: AMÚÚÚÚÚGY MEG A FRUKTOZ-GLÜKÓÓÓÓZ ÉRELMESZESEDÉST CSINÁL A ROKKANT MAGYAROKBAN !!! A ÉN FEJE MEG DUPLÁJÁRA DAGAD TŐLE !

HUNNNNNN A CUKOR ????????????????????????????????????

kvadrillio 2022.08.25. 15:22:52

@kvadrillio: ÉS ERRE AZ ÉRELMESZESEDÉST-HALÁLT OKOZÓRA ÚGY KÉNYSZERÍTETTEK RÁ, HOGY MÉG CSAK MEG SE KÉRDEZTÉK AZ EMBEREKET !!! CSAK NYÍRJÁK..., NYÍRJÁK KI AZ EMBERKÉKET !

kvadrillio 2022.08.25. 15:27:22

@kvadrillio: NEM SZERETEK EBBEN AZ OLIGARCHÁK-MULTIK ÁLTAL MŰKÖDTETETT RABLÓ-GYILKOS KLAPITALIZMUSBAN ÉLNI !!!!!!!!!!!!!

JAHHH...ÉS NAGYON SZERETTEM A SZOBI NARANCS ÉS MÁLNASZÖRPÖKET SZÓDAVÍZZEL MERT VALÓDI ANYAGOKAT TARTALMAZOTT ÉS VALÓDI CUKROT ! A MAI EMBERKÉK MEG CSAK HALNAK MEG EGYMÁS UTÁN, A NYUGDÍJAT MEG SEM ÉLIK !

kvadrillio 2022.08.25. 15:50:06

az időjárás pedig a klímaváltozás miatt kiszámíthatatlanná vált ! mikor légijárműveket kell leállítani, átirányítani, amikor küszködnek egy-egy leszállási kísérletnél a pilóták a változó és gyilkos szélirányokkal, AKKOR OLTÁERI NAGY BAROMSÁG KIRÚGNI BÁRKIT IS A METEOROLÓGIAI SZEKTORBÓL !

birkamenet 2022.08.26. 00:00:22

orbán Viktátor 2010-ben azt jósolta, hogy az államadósság 2018-ra 50% alá fog kerülni. Ehhez még a manyup vagyont is lenyúlta. Az 50% helyett azonban maradt 80%-on. orbánt tehát ki kell rúgni.

matolcsy 2010-ben azt jósolta, hogy Magyarország egy Tündérmese. Ehelyett az EU legselejtebb teljesítményü országává züllesztették le. matolcsit tehát ki kell rúgni.

Tóth Gabirka azt jósolta, hogy pár év múllva a magyarok lesznek a fény a Nyugat számára, minden nyugati olyan akar majd lenni mint a magyarok. Tóth Gabirkát nem kell kirúgni, elég csak elmegyógyintézetbe zárni.

Azt nem tudja valaki, hogy a fidess banda milyen EUR/HUF árfolyamot jósolt 2010-töl, volt amkor valaha is eltalálták a 410-et? Ha nem, akkor az egész fidernyák bandát ki kell rúgni.

Nzoltan 2022.08.26. 08:16:31

@birkamenet: Csak a covid miatt lett ismét 80 az előtte 60 körüli volt. De már ismét a 75 felé konvergálunk.

Nzoltan 2022.08.26. 08:19:04

"A magyar közmédia is rossz időt jósolt, de...
Másnap mégis a saját időjárás-jelentését megvágva gyalázta a magyarországi meteorológiai szolgálatot"

A közmédiának nincs meteorológiai szolgálata. Ők is a kapott anyagból dolgoznak. Tehát csak a fogyatékosok gondolják, hogy mást kellett volna mondaniuk.

kvadrillio 2022.08.28. 18:56:28

VALAKI FOLYAMATOSAN SZÓRAKOZIK PROFÍLOMMAL ! LE LEHET LŐNI AK47-ESSEL ???? ENGEDÉLYT KÉREK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FELKÉÉÉÉSZÜLTEM !
süti beállítások módosítása