Németh Dániel munka közben (Forrás: 444.hu)

Németh Dániel, a 444 munkatársaként kért akkreditációt a kormánytól Ferenc pápa sajtónyilvános eseményeire, azonban a szervezők azt írták neki egy levélben, hogy “A Nemzeti Információs Központ »Ferenc pápa Magyarországon, 2023« rendezvény Biztonsági Háttérellenőrzést Koordináló Rendszere jelzést kapott, hogy regisztrációjának elfogadása büntetőjogi, közbiztonsági vagy nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarországra nézve” és ezért haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel, vagyis a Kovács Zoltán vezette Nemzetközi Kommunikációért és Kapcsolatokért felelős Államtitkársággal. – írja a 444.hu

Amikor Németh újságírótársa megkérdezte, hogy miről is van szó, neki azt mondták, hogy az ő akkreditációját jóvá hagyták, azonban az elutasító üzenetet kapott kollégát nem áll módjukban regisztrálni, Helyette kiválasztottak egy másik 444-nek dolgozó fotóst, akit hajlandók lennének akkreditálni

A magyarországi hírportál azonban nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel, mivel a véleményük szerint a szerkesztőségnek kell eldöntenie, hogy melyik újságírója fotózhat vagy tudósíthat egy rendezvényről.

Németh Dániel egyébként azzal vált ismertté, hogy – részben saját oknyomozói munkájának köszönhetően – olyan jeleneteket fotózott le, amiket a NER elitje el akart volna titkolni. Évek rejtőzködése után lekapta a tárgyaló Simicska Lajost, a jachtra szálló Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt és különös tárgyalópartnereit, vagy az elvileg az irodájában lázasan dolgozó, valójában a tengeren hajókázó Szijjártó Pétert. Emiatt a Pegasus nevű kémszoftverrel meg is figyeltették a fotóst.

Egyébként Németh Dánielen és kollégáján kívül más 444-es kollégák is regisztráltak több pápalátogatásos eseményre, de őket „a korlátozottan rendelkezésre álló férőhelyek miatt” nem engedik be. Egy ponton azzal szívatta őket az államtitkárság, hogy kedd kora este, munkaidő után küldtek egy emailt, amiben 30 percet adtak arra, hogy a napokkal korábban leadott kérelmünket kiegészítsék több adattal és egy fényképpel.