Garamvölgyi Flóra (Forrás: wmn.hu)

Garamvölgyi Flórának, a The Guardian brit lap munkatársának interjúkészítés közben szóltak a CPAC Hungary helyszínén, hogy el kell hagynia a rendezvényt. Az újságíró regisztrációját először visszaigazolták, majd jelezték neki, hogy nem mehet be az eseményre.

Garamvölgyi Flóra, a brit lap munkatársa Los Angelesből repült Budapestre a CPAC Hungary konferenciára, ahova csütörtökön beengedték, és kapott belépőkártyát, amely segítségével pénteken is átjutott a beléptetésen – írja a Media1.hu

Az újságíró a hírportálnak elmondta, hogy a regisztrációját először visszaigazolták a szervezők, később viszont kapott egy üzenetet, hogy nem mehet be az eseményre, csak online követheti azt. Ekkor már úgy döntött, hogy Budapestre utazik, az útlevelét bemutatva pedig átvehette a nyakba akasztható kártyát, guest felirattal.

Garamvölgyi Flóra Rick Santorum republikánus politikussal, korábbi szenátorral készített pénteken interjút a rendezvény területén, amikor odament egy szervező, és az újságíró beszámolója alapján „udvariatlan módon félbeszakította a volt szenátor mondatát, elhúzta őt a karjánál”, majd közölte a The Guardian tudósítójával, hogy azonnal el kell hagynia az eseményt, mivel „rendszerhiba” miatt engedték csak be.

A brit lap munkatársa azt is közölte, a szervező után három biztonsági őr is tudatta vele, hogy el kell hagynia az eseményt. Garamvölgyi Flóra próbálta megtudni, mi az oka ennek, ha sikeresen be tudott lépni a helyszínre. Az őrök annyit közöltek vele, hogy ne haragudjon, felsőbb utasításnak tesznek eleget.