Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

AZ IDŐSEK TOVÁBBRA IS LEGINKÁBB TÉVÉZNI SZERETNEK

Elkészült az 50 év feletti magyarok médiafogyasztási szokásaival foglalkozó kutatás

2022. november 18. - PressYu1971

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete az Inspira Research segítségével az idősebb generáció eszközhasználati szokásairól készített legfrisebb felmérés szerint az 50–75 éves internetezők közül szinte mindenki használja a közösségi médiumokat, egyharmaduk pedig az internetes tartalomszolgáltatásokat is igénybe veszi – tette közzé a Media1.hu.

oldman.jpg

A kutatásban kétezer, a fentiekben megemlített korosztályba tartozó magyar lakos vett részt, és elsőre meglepő eredmény jött ki: a televízió szinte minháztartás kötelező tartozéka, de emellett a korszerű eszközöket (például okostelefon, laptop, tablet) is, eltérő mértékben ugyan, de használják az 50–75 évesek. Az említett háztartások kétharmada rendelkezik okostelefonnal, és majdnem minden második háztartás tagjainak laptopja, illetve noteszgépe is van, de még a táblagépek előfordulása is közel 25 százalékos. Egyharmaduk már naponta internetezik, kétharmaduk pedig saját bevallása szerint hetente többször, és hasonló arányok jönnek ki a közösségi média használatában is.

Növekvőben a tartalomsugárzók használóinak a száma is: közel egyharmaduk néz hetente videókat, filmeket a fizetős szolgáltatások valamelyikével, ennek ellenére, ebben a korosztályban továbbra is a hagyományos tévécsatornák uralkodnak: a válaszadók háromnegyede naponta néz tévét, 88 százalékuk pedig legalább hetente.

Ebben a korosztályban kiemelkedően népszerűek a filmek és a hírek, de a sorozatokat és a tudományos ismeretterjesztő műsorokat is kétharmaduk követi, ezen kívül rendkívül népszerűek a politikai, zenei tartalmak, valamint a kvízműsorok, vetélkedők is. E tartalmak jelentős része ma már a hagyományos tévécsatornákon kívül más platformokon is elérhető, ezért a kutatás azt is vizsgálta, hogy az említett tartalmakat milyen platformokon követik az 50-75 évesek.

A válasz nem meglepő: szinte mindegyiknél túlsúlyban van a hagyományos tévézés.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9117982184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása