Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

Közösségi bejegyzések miatt többévtizedes börtönbüntetés

2022. szeptember 01. - PressYu1971

A brit The Guardian szerint Szaúdi Arábia terrorizmus elleni bírósága a közösségi médiának közrend megsértésére ellen történő használatának a vádjával még egy arab nőt ítélt többévtizedes börtönbüntetésre.

salma-al-shehab_1.jpg

Nura bint Szaed el Kahtani-t a „társadalmi kohézió rombolásának a vádjával “45 éves börtönbüntetés letöltésére ítélte egy különleges bíróság – áll azokban a dokumentumokban, amikbe a Dzsamal Kasogi által megalapított emberjogi szervezet aktivistái is betekintést szereztek.

Az emberjogi aktivisták szerint Kahtani álnevet használva a Twiterren szatirukus és a szaúdi-rendszert bíráló bejegyzéseket tett közzé.

Néhány héttel ezelőtt a szaúdi arábiai hatóságok hasonló vádakkal, a Leeds-i egyetemen doktori tanulmányait végző kétgyermekes édesanyát, Szalma el Sehabot is letartóztatták hazaérkezésekor, majd pedig 34 éves börtönbüntetés letöltésére ítélték.

Sehab esetét illetőleg a bírósági dokumentumokból kiderül, hogy a fiatal nőt “a nemzetbiztonságot és a polgári biztonságot destabilizáló és zavargásokat kezdeményező egyének Twitter- bejegyzéseinek a követése miatt ítélték el” A brit napilap szerint Sehab mindössze külföldre disszidálók bejegyzéseire válaszolt néhányszor.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5917921783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.09.01. 23:33:51

Lehetne például szankcionálni őket, vagy odaszervezni a következő pride-ot. Az USA letilthatná őket a swiftről, tilos lenne tőlük olajat venni, nem vehetnének több Rolls-Royce-öt, stb. Hiszen a nyugati értékek mindennél fontosabbak.
süti beállítások módosítása