Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

Személygépkocsija felgyújtása után a főnökei fenyegetik kirúgással

Munkahelyén folyamatosan zaklatják a rendőrségi védelem alatt álló Nataša Miljanović Zubac boszniai szerb újságírónőt

2022. szeptember 14. - PressYu1971

A Boszniai Szerb Televízió (RTRS) tudósítóját a személygépkocsijának felgyújtását követően a médiaház vezetése részéről is folyamatos munkahelyi zaklatás és diszkrimináció éri. A 25 éve Trebinjeről tudósító újságírónő végső elkeseredésében az Újságírók Szerbiai Egyesületétől (UNS) kért segítséget.

Az újságírónő szerint a zaklatások, közvetlen azután kezdődtek, hogy ez év júniusában a személygépkocsijának a felgyújtása miatt rendőrségi védelem alá került.  Azóta az UNS-hoz intézett levele szerint folyamatosan zaklatják, diszkriminálják és felmondással fenyegetik a munkahelyén.

natasamijatoviczubac.jpg

„Leveleim figyelmen kívül hagyása, a heti munkabeosztásból való kihagyás, a velem történő kommunikáció megszűnése, a helyzetem figyelmen kívül hagyása, a Boszniai Szerb Köztársaság Belügyminisztérium keretén belül a Trebinjei Rendőrhivatal biztonsági értékelésének a figyelmen kívül hagyása csak néhány eleme annak a diszkriminációnak és mobbingnak, amit z RTRS vezetése és az RTRS Tájékoztatási és Műszaki Központjának a koordinátora irányából kénytelen vagyok eltűrni” –áll az újságírónő levelében, aki elmesélte azt is, hogy a főnökei Siniša Kostreševićtyen. a Boszniai Szerb Köztársaság Rendőrségének az igazgatóján keresztül felülbírálták a Trebinjei Rendőrhivatal részletes jelentését, majd pedig a maguk, illetve egy feljebbvalójuk módján tolmácsolták ezt. Ennek viszont semmi köze nem volt a Trebinjei Rendőrhivatal által készített jelentéshez.

Az újságírónő levele szerint bármelyik hatósághoz is fordult, ezeknél süket fülekre talált a panasza, hiába kért segítséget a boszniai és hercegovinai, illetve boszniai szerb hatóságtól –jegyezte meg és elmondta, hogy a Boszniai Szerb Köztársaság elnökétől, Željka Cvijanovićtól és Bosznia és Hercegovina Elnökségének szerb tagjától, Milorad Dodiktól is segítséget kért, de kérését válaszra sem méltatták.

natasa-miljanovic-zubac-auto.jpg

Nataša Miljanović Zubac szerint egyedül a Trebinjei Rendőrhivatal végezte korrekten és szakszerűen a dolgát és a lehetőségeikhez képett védelmet nyújtott számára.

„Azonban az aktuális történésektől és az RTRS vezetésének a támadásaitól a rendőrség sem védhet meg, és ezért is fordulok hozzátok tisztelt kollégák” –írja a levelében, amiben rámutat arra is, hogy a Boszniai Szerb Televíziónál több mint két és fél évtizede végzi a munkáját felelőségteljesen és professzionálisan, emiatt és ahogyan a riportjainak a témáját, illetve alanyait kiválogatta, valaki célpontnak szemelte ki, amiről személygépkocsijának a felgyújtásával figyelmeztették.

Az RTRS is a mobbingon, diszkrimináción és felmondással is ugyanerre figyelmeztet, ugyanakkor a megélhetésem is veszélyeztetve van.

Az RTRS vezetésének a viselkedése arra utal, hogy a számomra lángoló figyelmeztetést küldőket részesítik támogatásban. Ezt az állításomat az RTRS vezetésének mobbinggal, diszkriminációval, nyomásgyakorlással és elbocsátással való fenyegetései is megerősítik” – jegyezte meg az újságírónő az UNS-hoz intézett levelének a végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1617931539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása