Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

ÚGY JÁRTOK MAJD MINT A CHARLIE HEBDO…

Halálosan megfenyegették a Danas belgrádi független napilap munkatársait

2022. november 06. - PressYu1971

Vasárnap délelőtt ismeretlen elkövetők Dragoljub Petrovićnak a Danas főszerkesztője e-mailcímére küldött levélben a napilap szerkesztéspolitikája miatt golyózáporral fenyegették meg a napilap újságíróit, szerkesztőit és rovatvezetőit.

danasfenyegetes.jpg

„A Danas című napilap főszerkesztőjének. Szükségesnek érzem, hogy tájékoztassam Önt arról, hogy Önt, újságíróit és rovatvezetőit halálos veszély fenyegeti bizonyos, az árnyékban élő szélsőjobboldali struktúrák által…. – írják az elkövetők a „Belgrádi Charlie Hebdo” címmel ellátott levél elején.

A fenyegetés okaként az elkövetők a napilap koszovói, boszniai szerb és montenegrói tudósításait említették meg, és szerintük a Danas szerkesztősége, a Nova S-es és N1-es kollégáikkal karöltve az “objektív és pártatlan tájékoztatás álcája alatt nyíltan az albán szeparatisták oldalára álltak és egyértelműen Aljbin Kurtit és más albán szeparatistákat támogatnak. Az újságírók közül elsőként Snežana Čongradint nevezik néven, aki szerintük „Boszniai Szerb Köztársaság szerb nemzetiségű lakosságát gyalázza, foghíjas csetnikeknek nevezi a montenegrói szerbeket, az Europride ellen tüntetéseket szervező ortodox vallású szerbeket pedig ortodox táliboknak nevezi”.

Čongradin mellett az elektronikus levél szerint „az összes szerb sértegetésében legszélsőségesebb” Teofil Pančić, Aleksej Kišjuhas, Nikola Samardžić, Nenad Kulačin, Marko Vidojković és más rovatvezetők, de közéjük sorolták a levél elküldői szerint hasonló gondolkozású Dragan Bursać és Daško Milinović rádiós műsorvezetőket is.

Az e-mail szerint akkor, „amikor legkevésbé számítanak rá, egy lőfegyverből kilőtt sorozat betöri a Danas szerkesztőségének az ablakait”.

Vasárnap délután a Danas szerkesztősége a high-tech bűnözéssel foglalkozó rendőrségnek és ügyészségnek.továbbította a threateningaccount@proton.me címről érkezett fenyegetőző e-mailt, amiben kihangsúlyozták, hogy az illetékes hatóságoktól elvárják, hogy mielőbb foganatosítsák a megfelelő intézkedéseket és fedezzék fel a fenyegető e-mail szerzőjét, aki levelével ily módon fenyegette meg a szerkesztőség munkatársainak a biztonságát.

A Charlie Hebdo francia szatirikus lap szerkesztősége ellen 2015 januárjában hajtottak végre terrortámadást, amiben 12 személy halt meg és további 11-en megsebesültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4017971962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása