Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

ÖSSZEESKÜVÉSSEL VÁDOLJÁK A MASHA AMINI HALÁLÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ IRÁNI ÚJSÁGÍRÓNŐKET

2022. november 12. - PressYu1971

Az iráni igazságügyi hatóságok közzé tették, hogy két, több mint egy hónapja börtönben lévő újságírónőt – Elaleh Mohamadatit, a Sazandegi-, és Niufar Hamedut, a Sharg napilapok, a Mahsa Amini halálát feltáró munkatársait – Iránellenes propagandakeltéssel vádolják.

iranijournalists.jpg

Elaleh Mohamadati és Niufar Hamedu (Forrás: The Siasat Daily)

“Mindketten a rendszerellenes propagandakeltés és nemzetbiztonság elleni összeesküvés vádjával lettek őrizetbe véve – nyilatkozta az iráni igazságügyminisztérium szóvivője egy teheráni sajtótájékoztatón.

Miképpen korábban beszámoltunk róla A húszéves Masha Aminit az iráni erkölcsi rendőrség “nem megfelelő ruházata” miatt tartóztatta le. A lány ezt követően elhunyt a fogva tartóinak a kínzásába. Halála miatt országszerte zavargások törtek ki Irán területén.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6217977028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása