Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

AZ EBESZ FELSZÓLÍTOTTA A SZERBIAI INTÉZMÉNYEKET, HOGY REAGÁLJANAK A VRANJEI OK RÁDIÓ MUNKATÁRSAI SZEMBENI FENYEGETÉSEKRE

2022. augusztus 31. - PressYu1971

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) közleménye szerint a vranjei OK Rádió szerkesztőségét érő legutóbbi fenyegetések alkalmat nyújtanak arra, hogy a nemzeti törvényhozással és a nemzetközi szabványokkal összhangban reagáljanak.

okradio.jpg

Ismeretlen elkövetők befalazták a vranjei rádióállomás ablakait (Forrás: Danas.rs)

 

Olivera Vladkovićot, a rádióállomás tulajdonosát azóta érik fenyegetések, amióta elutasította beleegyezését a rádióállomásnak is helyet adó épületben egy fogadóiroda kiépítésére. Olivera egyben az illegális építkezés miatt is feljelentést tett az illetékes felügyelőségnél.

Ahogyan a Sajtószabadság Alapítvány is korábban beszámolt róla, ezt követően ismeretlen személyek festéket spricceltek szét a rádió irodahelyiségeiben, az ablakokat pedig befalazták.

Az Ok Rádió tulajdonosa ellen elkövetett fenyegetések vádjával Dejan Nikolić Kantar vranjei „üzletembert” egy hónapos fogságra ítélték.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6117920685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása