Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

KOSZORÚKAT HELYEZTEK A PANCSOVAI ÚJSÁGÍRÓ HÁZÁNAK A BEJÁRATÁHOZ

2022. szeptember 21. - PressYu1971

Hétfőről keddre virradó éjszaka ismeretlen elkövetők két temetkezési koszorút helyezett el Slobodan Dukić, a pancsovai Pančevo.city hírportál újságírójának emánueltelepi (Šumarak) családi gazdaságának a bejáratához. A hírportál szerkesztősége közleményben közzé tette,hogy a fenyegetésről értesítette a Pancsovai Rendőrhivatal és a Szendrődi (Smederevo) Alapfokú és Felsőbb Ügyészségének az illetékeseit.

pancevo-siti-pretnje-pogrebni-venci-2.jpg

Forrás: Pančevo.city

Az eset kapcsán reagált a Független Újságírók Vajdasági Egyesülete (NDNV) is. A vajdasági független újságírókat védő szervezet közleményében az illetékesek figyelmét felhívta, hogy csakis ők felelősek a megfenyegetett újságíró biztonságának a megvédéséért, mert ellenkező esetben a fenyegést elkövetők a saját kezükbe veszik a törvényt.

–Az ilyen és ehhez hasonló morbid cselekedetek olyan társadalmakban lehetségesek, amelyek normálisnak tartják a gyűlöletbeszédet, az újságíróknak, és a társadalom más nem megfelelő elemeinek a megfélemlítését és célkeresztbe helyezését – áll a NDNV közleményében, amelyben teljes mértékű támogatást nyújtanak Slobodan Dukićnak, a fenyegetésekről pedig értesítik az összes releváns nemzetközi újságírószervezetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3617936616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása