Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

ELITÉLTÉK A VRANJEI OK RÁDIÓ SZERKESZTŐSÉGE ELLENI FENYEGETÉSEK ELKÖVETŐIT

2022. október 12. - PressYu1971

A Vranjei Alapfokú Bíróságon erőszakos viselkedés vádjával 1 év és két hónapos börtönbüntetésre ítélték Dejan Nikolić Kantart, aki az elmúlt időszakban cinkosaival együtt telefonon keresztüli fenyegetésekkel, befalazással történő megfélemlítéssel, és belső tereknek festékkel való megkárosításával félemlítették meg a vranjei rádióállomás munkatársait. Kantar bűntársait: Slaviša Kozićot, és Bojan Tanaskovićet fejenként 8 hónapos elzárásra ítélték.

okradio.jpg

Az ítélethírdetés előtt Ivan Mladenović ügyészhelyettes vádbeszédében kijelentette, hogy az eljárás során sikerült bebizonyítani, hogy Nikolić két társával együtt elkövették azt a bűncselekményt, amivel őket terhelték, ahogyan azt is, hogy az elkövetők egy előre jólkitervelt akciót hajtottak végre az OK Rádió Olivera Vladkovićnak a főszerkesztőjének és munkatársainak a megfélemlítése céljából, azzal, hogy mindezt egyáltalán nem szokványos módon hajtották végre – úgy, hogy festékkel tönkretették a kávézó berendezését.

Kruna Savović, a károsultak ügyvédnője hozzátette, hogy a károsultak ragaszkodnak ahhoz, hogy ítélethozatal során vegyék figyelembe, hogy az elkövetők sajtómunkások biztonságát veszélyeztették, ahogyan azt a tanúk is állították. Az alkalmazottakat megfélemlítették és egy másik bejáraton keresztül léptek be munkahelyükre. Ezzel egyidőben a rádióállomás működését is megnehezítették, sőt ellehetetlenítették az elkövetők, tekintettel arra a No Comment kávézó –aminek a bevételéből finanszírozták a rádióállomás munkáját – bezárt miután a rádió és a kávézó négy munkatársa a fenyegetéseket követően felmondtak.

Mint ahogyan a Sajtószabadság Alapítvány is beszámolt arról, hogy Olivera Vladkovićot, az OK Rádió főszerkesztőjét azután fenyegették meg, amióta elutasította beleegyezését a rádióállomásnak is helyet adó épületben egy fogadóiroda kiépítésére. Olivera egyben az illegális építkezés miatt is feljelentést tett az illetékes felügyelőségnél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8017952964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása