Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

VMSZ : A MAGYAR KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK PROTOKOLLJÁNAK A DÖNTÉSE SZERINT CSAK A MAGYAR NYELVŰ MÉDIUMOK KÉPVISELŐIT HÍVTÁK MEG

2022. szeptember 21. - PressYu1971

Csupán a magyar nyelvű médiumok képviselőit hívták meg a felújított szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának az átadóünnepségére, amelyen jelen volt Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is. Mindezt a Vajdaság Magyar Szövetség is illetékesei is megerősítették a Szerb Újságírók Egyesülete honlapja számára. Ennek ellenére az eseményről a Szerbiai Televízió és Rádió, illetve a Vajdasági Rádió és Televízió, illetve a Tanjug Hírügynökség is beszámolt, annak ellenére, hogy az utóbbinak először nem engedélyezték a jelenlétét – írja a Cenzolovka.rs hírportál.

novak-katalin-szabadka-pannon-1280x640.jpg

Novák Katalin látogatása Szabadkán (Forrás: Szabad Magyar Szó/ Pannon RTV)

Aleksandra Orlić, a Tanjug újságírónője a Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS) honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy tekintettel az esemény fontosságára arra számítottak, hogy a meghívót számos szerb szerkesztőségnek is elküldik.

A Tanjug forgatócsoportjának azonban nem engedték meg, hogy jelen legyenek a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának felújított épületének átadásán, illetve Magyarország köztársasági elnökének a megérkezésén, de fél órával később mégis megengedték nekik, hogy tudósítsanak az eseményről.

–Problémánk adódott, mivel nem voltunk a meghívott újságírók listáján és ezért fél órán keresztül vártunk arra, hogy beengedjenek minket a terembe. A mi biztonsági személyzetünknek köszönhetően jutottunk be, akik megértették, hogy mi is történik, elkérték a személyi igazolványunkat, leellenőrizték és megállapították, hogy tényleg a Tanjug hírügynökségtől érkeztünk – mesélte az újságírónő.

A vajdasági magyar párt illetékesei az UNS honlapjának nyilatkozva elmondták, hogy a magyar köztársasági elnök protokolljának a döntése alapján a látogatás csak a magyar sajtótermékek képviselői számára volt nyitott, mivel az egész eseményt kizárólag magyar nyelven szervezték meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr7017936886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása