Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

A TIKTOKOT ÉS EGY VIDEÓJÁTÉKOT IS BETILTJÁK A TÁLIBOK

2022. szeptember 25. - PressYu1971

A Telex.hu által idézett PC Gamer, a lap az afgán forrásaira hivatkozva azt írja, hogy a TikTok a talibánok szerint félrevezeti a fiatalokat és az emberek szabadidejét rabolja, míg a PUBG: Battlegroundsot pedig erőszak népszerűsítése miatt tiltották be.

pubg-free-to-play.jpg

A PUBG nagyon népszerű játék Afganisztánban, 2021 elején, egy csúcsidőszakban százezer afgán játékos játszott vele egyszerre. A tálibok már áprilisban elrendelték a PUBG betiltását, de a megvalósítás részleteit és ütemezését csak most jelentették be. Az afgán távközlési cégeknek és internetszolgáltatóknak 90 napjuk van a tilalom életbe léptetésére. A tilalom a játék mobilos verziójára vonatkozik. A TikTokot 30 napon belül kell leállítaniuk a szolgáltatóknak.

A betiltás része annak a cenzúrának, amelyet a tálibok az afganisztáni hatalomba való visszatérés óta gyakorolnak. Eddig már több mint 23 millió webhelyet tiltottak be „erkölcstelen tartalom” miatt.

A PUBG nem először kerül cenzorok célkeresztjébe, a játékot korábban betiltották már Indiában és Pakisztánban is, Kínában pedig egy saját, „hazafias” verziót vezettek be helyette.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1517939408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása