Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

MARINA OSZVJAKNYIKOVA MEGERŐSÍTETTE A HÁZI ŐRIZETBŐL VALÓ SZÖKÉSÉT

2022. október 05. - PressYu1971

Az orosz állami televízió házi őrizetre ítélt újságírónője ennek kapcsán azt nyilatkozta, hogy ártatlan és ezért nem hajlandó betartani a lakelhagyási tilalmat.

marina2.jpg

Forrás: The Guardian -  Natalia Kolesznyikova/AFP/Getty

“Teljesen ártatlannak tartom magam, és mivel államunk nem hajlandó betartani saját törvényeit, én sem vagyok hajlandó betartani a rám, 2022. szeptember 30-tól kiszabott korlátozó intézkedést, és felmentem magam alóla” – nyilatkozta Oszvjaknyikova ma, az egyik közösségi oldalon közzé tett bejegyzésében.

Egy ismeretlen helyen tartózkodó Oszvjaknyikova egy rövid videót is közzétett, amiben Vlagyimir Putyint bírálta az ukrajnai háború miatt.

“Tegyen egy ilyen címkét Putyinra” – tette hozzá Ovszjaknyikova, és rámutatott egy elektronikus bokacímkére, és folytatta: “Őt kell elszigetelni a társadalomtól, és bíróság elé kell állítani, mert népirtást követett el Ukrajnában.”

A 44 éves, ukrán születésű Ovszjaknyikova nevét márciusban ismerte meg a világ.  Az újságírónő az orosz állami televízió 1-es csatornán élő adásan tiltakozott az ukrajnai háború ellen. Az ukrán születésű szerkesztő a hírolvasó mögé állt egy transzparenssel, amelyen az volt olvasható: NO WAR. Állítsátok meg a háborút. Ne higgyetek a propagandának, itt hazudnak nektek. Oroszok a háború ellen.”

Akciójért 30 000 rubel (460 font) pénzbírságot kapott a tiltakozási törvények figyelmen kívül hagyása miatt. Ennek ellenére az újságírónő folytatta háborúellenes tiltakozását, ami miatt augusztusban vádat is emeltek ellene, miután “Putyin egy gyilkos, a katonái fasiszták” feliratú transzparenssel vonult ki a Moszkva folyó partjára, a Kremllel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9617947624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása