Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

„BÁRMIT MONDANÉK A HERSZONI KIVONULÁSRÓL, BÖRTÖN LENNE A VÉGE” (VIDEÓVAL)

EGY OROSZ MŰSORVEZETŐ SZEMBESÜLÉSE A 22-ES CSAPDÁJÁVAL

2022. november 12. - PressYu1971

Műsorvezető legyen az a talpán, aki jelen pillanatban az oroszországi nézőknek börtönbevonulás kockázata nélk­ül magyarázatot tud adni az orosz erőknek Herszonból történő kivonulása kapcsán.

norkin.jpg

Andrej Norkin (Forrás: КТБ)

Azzal, hogy mennyire szorítják keretek közé a sajtószabadságot Oroszország törvényeim minap Andrej Norkin televíziós műsorvezető is szembesült egy a visszavonulásról szóló szakértői beszélgetés elején. Ugyanis már a téma felvetése is gondot jelentett számára. A magyarul a „van-rajta-sapka, nincs-rajta-sapka” jellegű felvezetőjében Norkin a következőket mondta: „Hiába várják, hogy véleményt mondjak róla, nem mondok semmit. De hogy miért nem, azt el tudom magyarázni. Amennyiben támogatom a dolgot, és azt állítom, hogy a védelmi minisztérium helyesen döntött Herszon elhagyásával kapcsolatban, akkor nyilvánosan Oroszország területi egységének megsértésére szólítok fel (idézi az megfelelő paragrafust). Direkt megnéztem reggel, néhány év börtön jár érte. Amennyiben nem támogatom a dolgot, és azt állítom, hogy a védelmi minisztérium rosszul döntött Herszon elhagyásával kapcsolatban, akkor nyilvánosan lejáratom a hadsereget (idézi a megfelelő paragrafust), azért ugyanúgy börtön jár, a büntetési tétele nagyjából ugyanaz. Nem akarok börtönbe vonulni. Ezért most nézzük meg a bejátszást és aztán a szó a kedves meghívott szakértőinké.” – vezette fel a beszélgetést az orosz műsorvezető – írja a Telex.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3117977034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása