Minden, ami média

PRESSház

PRESSház

AZ MTVA A MUNKATÁRSAINAK A SZÁMÍTÓGÉPES TEVÉKENYSÉGÉT IS MEGFIGYELNÉ

2022. november 07. - PressYu1971

Az MTVA gépein ellenőrizni fogják, hogy a munkatársak mozgatják-e az egeret, milyen oldalakat nyitnak meg, és hogy hol, mennyi időt töltenek el. Az intézkedést állítólag az indokolja, hogy a koronavírus miatti megváltozott munkarendben megőrizzék a dolgozók produktivitását. A program jelzést küld az inaktívaknak, és figyeli, hogy az érintettek milyen gyorsan reagálnak – írja az RTL.hu

bossware.jpg

A hírportál értesülései szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Fornax ICT Kft. vezette konzorcium 150 millió forint plusz áfa (azaz bruttó 190,5 millió) forint értékben kötött szerződést egy aktivistást mérő alkalmazás kifejlesztésére.

Az új rendszernek képesnek kell lennie legalább a következő aktivitások észlelésére és annak mérésére: egérmozgatás, felhasználó által használt alkalmazások észlelése és azok aktív használati idejének logolása, azaz naplózása, napi hálózati adatforgalom mérése, megnyitott weboldalak és azokon eltöltött idő logolása és az offline időszakok detektálása.

Az inaktív időszakok esetén az alkalmazás felhasználói értesítést küld, az erre adott reakció idejét pedig méri. Emellett kezelni fogja a szüneteket, szabadságokat, távolléteket is. Ezekből az adatokból az alkalmazás statisztikát készít, aktivitási, inaktivitási időszakokat határoz meg: a felhasználónak saját produktivitását is megjeleníti, illetve vezetői emailriportokat generál. A műszaki leírásnál már jelzik, hogy az alkalmazásnak illeszkednie kell bizonyos továbbfejlesztési elvárásokhoz, mint amilyen a felhasználó által elvégzett feladatok és az azokhoz szükséges idő logolása, a statisztikai adatok megjelenítése, a gyűjtött anonim adatokban minták felismerése, munkakörök szerinti lebontása, az alkalmazáson keresztül a munkaidő adminisztrálása és annak Redmine rendszer felé történő továbbítása és a Mac OS kompatibilitás.

Az eszköz vélhetően még nincs kész, a szerződés időtartama annak aláírásától – június közepétől – számított 180 naptári nap.

A bejegyzés trackback címe:

https://presshaz.blog.hu/api/trackback/id/tr6817972822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása